Pestozandkoekjes met gazpacho van komkommer en munt van Alvalle
 

Pestozandkoekjes met gazpacho van komkommer en munt van Alvalle

Ingrediënten (voor 12 à 14 zandkoekjes)

  • 150 g bloem
  • 50 g boter
  • 40 g geraspte gruyèrekaas
  • 2 theelepels pestosaus
  • Koude soep van komkommer en munt van Alvalle

Bereiding

Bereidingstijd: 45 minuten
Baktijd: 12 minuten op 160°
Rusttijd: 30 minuten

1ste stap
Verwarm de oven voor op 160°.

2de stap
Meng de bloem en de boter met de handen in een mengkom. Voeg de gruyèrekaas en de pesto toe.

3de stap
Leg het deeg op een stuk huishoudfolie, rek het uit om een dikke rol te vormen, plooi de folie dicht en rol heen en weer op het werkvlak om een regelmatige vorm te krijgen.

4de stap
Leg het deeg op een bord en laat 30 minuten rusten in de ijskast.

5de stap
Neem het deeg uit de ijskast en verwijder de folie, snij de rol in schijfjes van ongeveer 7 mm dikte.

6de stap
Leg de zandkoekjes op bakpapier en bak 12 minuten in een voorverwarmde oven.

7de stap
Schik de spiesjes erbovenop en breng op smaak met zwarte peper.

Pestozandkoekjes met gazpacho van komkommer en munt van Alvalle Alvalle Belgium