Gefrituurde pompoen en gember met gazpacho van komkommer en munt van Alvalle
 

Gefrituurde pompoen en gember met gazpacho van komkommer en munt van Alvalle

Ingrediënten (voor 3 personen)

  • 400 g geschilde muskaatpompoen
  • 30 g verse gember
  • 1 teentjelook
  • ½ glas witte wijn
  • 2 nootjes boter
  • ½ bussel fijngehakte koriander
  • Zout
  • Peper
  • Koude soep van komkommer en munt van Alvalle

Bereiding

Bereidingstijd: 25 minuten
Baktijd: 2 minuten

1ste stap
Snij de pompoen in schijfjes van ongeveer 5 mm dikte.

2de stap
Schil de look en de gember, snij in fijne reepjes en hou ze apart.

3de stap
Smelt een nootje boter in een grote pan, bak in enkele minuten de pompoenschijfjes aan elke kant goudbruin op een hoog vuur, haal ze uit de pan, voeg opnieuw een nootje boter toe en fruit de look- en gemberreepjes.

4de stap
Deglaceer/blus af met de wijn en maak de bakresten los van de bodem met een houten spatel, wacht enkele seconden tot de wijn inkookt, doe de pompoenschijfjes er opnieuw bij, kruid met zout en laat nog 1 tot 2 minuten aan elke kant bakken

5de stap
Verdeel de pompoenschijfjes over een bord en bestrooi ze met fijngehakte koriander en peper.

Gefrituurde pompoen en gember met gazpacho van komkommer en munt van Alvalle Alvalle Belgium